Det här är som veganska glaserade revbensspjäll fast med vegokorvar istället... och helt veganskt! Ett kul sätt att servera korv på som dessutom smakar väldigt juligt.



21 Nov 2019

*Annons Hälsans Kök*

Hälsans kök har uppdaterat sin vegokorv baserat på svenska vegokorvsälskares feedback. Den nya vegokorven är vegansk, saftig, smakrik och har en bättre textur. Korven går bra att steka och servera i bröd, använda i grytor eller annat du gillar.

4 portioner

600 g Hälsans Kök Vegokorv
0,5 dl rårörsocker
2 msk äppelcidervinäger
1,5 msk lönnsirap
2 msk ljus sojasås
4 klyftor vitlök, krossade
1 tsk salt
1 msk riven färsk ingefära
2 msk grovmalen senap
2 msk apelsinsaft, färskpressad

1. Dela vegokorvarna på längden. Lägg ner i en ugnsform.
2. Blanda ihop resterande ingredienser och låt koka upp. Rör om så att sockret löser upp sig helt.
3. Häll glazen över vegokorvarna och se till så att alla sidor täcks. Låt marinera i minst 30 minuter, helst längre.
4. Sätt ugnen på 200 grader. Ugnsstek korvarna i 20-30 minuter tills de har fått fint med färg. Vänd på dem efter halva tiden.

Relaterade artiklar