Liseberg öppnar sin första helt växtbaserade restaurang

Lisebergs första helt växtbaserade restaurang The Green Room har nu premiär efter att nöjesparken äntligen öppnade den 3 juni.

2025 har Liseberg satt som mål att bli världsledande inom hållbar parkverksamhet. Ett led i det arbetet är att skapa rutiner för minskat matsvinn i alla parkens restauranger och The Green Room tar täten som Lisebergs första helt växtbaserade restaurang.

– Vi ska överraska gästerna med vad växtbaserat kan innebära, det här är inte en restaurang bara för de redan övertygade, utan för alla. Vi kommer bjuda på råvaror från, i största möjliga mån, lokala bönder som vi på ett hantverksmässigt sätt tillagar enligt det nordiska köket med influenser från hela världen, säger köksmästare Peter Wallin.

På nya The Green Room hänger allt ihop: miljön med den enorma gröna växtväggen, hyllor med torkade och fermenterade råvaror, närproducerad och hållbar god mat som följer säsong. Unikt blir också det nära avståndet mellan gäst och personal:

 – Vi vill dela med oss av vår kunskap hur man sätter ihop en god och välbalanserad helt växtbaserad måltid och berätta om hantverket bakom och hur vi jobbar med att ta vara på hela råvaran och minska matsvinnet.