Libanesisk tabbouleh

Den här populära salladen från Libanon innehåller mängder av färska örter och bulgur. En fräsch sallad som passar till det mesta.

Tabbouleh är Libanons stolthet och en sallad som är svår att inte falla pladask för. Den innehåller mängder med färsk persilja och mynta och syra från citron. Tabbouleh är det bästa tillbehöret till maten och ett måste på buffén. Det är en del hackande och vårt tips är att använda en bra kniv. Använder du en matberedare så trycker du sönder örterna och de blir tråkiga i färgen och tappar sin fräschör.

Psst… bulgurn ska inte vara kokt utan torkad så att den kan suga ät sig av vätskan från salladen.

Tabbouleh
2 buntar persilja, finhackat
1 kruka mynta, finhackad
3 tomater, finhackad
0,5 gul lök, finhackad
2 msk fin bulgur
2 msk olivolja
1 citron, saften
en nypa mald kanel
salt
svartpeppar

1. Hacka örterna fint. Gör det samma med tomater och lök. Vi gillar att hacka så smått vi bara kan.
2. Blanda örter, grönsaker, bulgur, olivolja, citronsaft, en nypa kanel, salt och peppar i en skål. Klart!