Betalt samarbete med Färsodlarna
Att göra lasagne i en brödform har många fördelar. Det är bara enklare. Du får fyra generösa portioner med flera läckra lager. Det är precis lagom att göra på en förpackning av Svenskodlad Färs från Färsodlarna (400 g) och det är smidigt att servera. Du bara lyfter ur den ur formen och skär i bitar.
Jag gjorde ingen ”klassiska lasagn” utan istället för bechamelsås rörde jag ner crème fraîche och riven ost direkt i formen.

Svenskodlad Vegofärs Original
Svenskodlad Vegofärs är ett rent och smakrikt hantverk och fri från både kött och soja. Produkten har även ett väldigt lågt koldioxidutsläpp på endast 0,87 kg C02 per kg. Helt växtbaserad, baserad på sötlupin, gråärt och åkerböna. Det enda tillsatta är lite raps från svenska åkrar och en gnutta salt.
Använd precis som vanlig färs i grytor, färssåser och långkok.
Recept: Lasagne i brödform
4 portioner
400 g Svenskodlad färs från Färsodlarna
1 msk olivolja
5 dl färdigkryddad pastasås
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl crème fraîche, t ex havre- eller sojabaserad
2 dl riven ost, t ex växtbaserad
salt
svartpeppar
200 g lasagneplattor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs den Svenskodlade färsen i oljan i 8-10 minuter. Den ska få fint med färg och dofta nötigt.
- Rör ner pastasås, vatten och buljongtärning. Låt puttra på i några minuter.
- Rör ner crème fraîche, riven ost, salt och peppar.
- Klä en brödform med bakplåtspapper.
- Varva färssås och lasagneplattor i formen.
- Gratinera i 40 minuter. Låt stå i 10 minuter och lyft sedan ut ur formen.
- Servera med en god sallad.