Annons
Cape Ad

Lagom klassisk vegetarisk caesarsallad

Caesarsallad måste ändå vara salladernas sallad. En enkel sommarlunch eller trevligt inslag på plockbordet.

Recept: Mattias Kristiansson  Foto: Eva Hildén (Betalt samarbete med Oddlygood)

Jag tycker även att det är gott som tillbehör till både grillat och en riktigt härlig burgare. Här har jag använt mig av Oddlygood Italian Style som är ett växtbaserat alternativ till parmesanost.

Italian style grated

Oddlygood Italian style grated är ett fantastiskt växtbaserat alternativ till parmesanost. Den har en perfekt sälta och mycket smak. Använd i risotto, pastarätter, sallader, kalla såser och annat gott.

Lagom klassisk caesarsallad

4 portioner 

Dressing
1 dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk kapris, finhackad
0,5 vitlöksklyfta, riven
0,5 dl Oddlygood Italian Style
en nypa salt
svartpeppar


Sallad
3 romansallatshuvuden
1 ask cocktailtomater, halverade
färsk oregano
krutonger
shiitakebacon
0,5 dl Oddlygood Italian Style

Vitlökskrutonger
3 skivor surdegsbröd, i tärningar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
salt

Shiitakebacon
300 g shiitakesvamp, tunt skivad
0,5 dl olivolja
salt

Dressing
Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål eller mixa ihop med en stavmixer.

Vitlökskrutonger
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vänd runt brödtärningar, olivolja, pressad vitlök och salt i en ugnsform. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills krutongerna har fått fint med färg. Rör runt då och då.

Shiitakebacon

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda skivad shiitakesvamp, olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills shiitaken har fått ordentligt med färg och blivit knaprig. Ta ut och låt svalna något.

Sallad
1. Riv romansallaten i bitar. Blanda med tomater och oregano.
2. Blanda salladen med caesardressingen och fördela på tallrikar. Toppa med krutonger, shiitakebacon, och parmesanost.