Annons
Cape Ad

Kryddiga vegetariska vegobollar med valnötsromesco

De här bollarna är kryddiga i sig men serveras här också med en extremt god sås med spanska influenser. Allt på en bädd av lysande gult saffransris. Bollarna görs på formbar färs som är ett smidigt alternativ när du enkelt vill göra bollar och burgare.

Recept: Kryddiga vegetariska vegobollar med valnötsromesco

4 portioner

Valnötsromesco
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 röda paprikor, hackade
2 msk olivolja
2 tomater, hackade
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk paprikapulver
1 dl hackade valnötter
salt

Vegobollar
500 g formbar sojafärs
2 tsk rökt paprikapulver
1 tsk mald spiskummin
1⁄2 tsk mald koriander
1 krm cayennepeppar
1 gul lök, finhackad
1 kruka persilja, finhackad salt

Saffransris
ris för 4 personer
1 kuvert saffran, 0,5 g

Valnötsromesco
1. Fräs gul lök, vitlök och paprika i olivoljan tills allt har mjuknat och fått färg. Det tar cirka 10 minuter.
2. Häll ner i en blender tillsammans med övriga ingre- dienser och mixa till en hyfsat slät sås. Du kan även använda dig av en stavmixer. Smaka av med salt.

Vegobollar
1. Tina den formbara färsen.
2. Blanda färsen med övriga ingredienser. Rulla till bollar och stek gyllene i lite olivolja.
3. Servera bollarna tillsammans med saffransris och romescosås.

Saffransris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men tillsätt saffranet från start.