Kryddiga haricots verts

Frysta haricots verts känns lite bortglömda men är så användbara. De är prisvärda och går att göra goda grytor på. Som den här pannan som är klar på 20 minuter.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Kryddiga haricots verts

4 portioner

500 g haricots verts, frysta går bra
2 msk olivolja
1 gul lök, tunt skivad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk paprikapulver
1⁄2 tsk mald spiskummin
1⁄2 tsk mald koriander
1⁄4 tsk kryddpeppar
1 burk krossade tomater à 400 ml
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Servering
kokt ris eller bröd

1. Tina haricots vertsen. Stek tillsammans med lök och vitlök i oljan tills allt börjar få lite färg.
2. Rör ner kryddorna, de krossade tomaterna och sockret. Lägg på ett lock och låt allt puttra på i 15 minuter.
3. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med ris eller bröd.