Det här är en värmande rätt att njuta av i vinter. Rotfrukter, vegokorv och en kryddig tomatsås som i princip sköter sig själv. Perfekt när man vill laga mat till många.

21 Nov 2019

*Annons Hälsans Kök*

Hälsans kök har uppdaterat sin vegokorv baserat på svenska vegokorvsälskares feedback. Den nya vegokorven är vegansk, saftig, smakrik och har en bättre textur. Korven går bra att steka och servera i bröd, använda i grytor eller annat du gillar.

4 portioner

600 g Hälsans Kök Vegokorv

1 gul lök, finhackad
250 g morötter, halverade
250 g palsternacka, halverade
400 g små potatisar, halverade
8 schalottenlökar, skalade och halverade
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Tomatsås
1 gul lök, finhackad
1 msk olivolja
1 dl rödvin
1 msk ljus sojasås
2 burkar krossade tomater à 400 ml
1 msk finhackad rosmarin
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

1. Dela korvarna på hälften och stek i hälften av oljan så att de får fint med färg.
2. Blanda korv, morötter, palsternacka, schalottenlök och resterande olivolja i en gratängform. Salta och peppra.
3. Skeda över tomatsåsen och gratinera allt i ugnen i 175 grader i 40 minuter.

Tomatsås
1. Fräs löken i olivoljan tills den mjuknar och får lite färg.
2. Häll på rödvin och sojasås och låt puttra på tills det reduceras något och tjocknar.
3. Häll på krossade tomater, rosmarin, paprikapulver, oregano, strösocker, salt och peppar. Koka upp och låt såsen puttra på i 15 minuter.

Relaterade artiklar