Kryddig indisk potatis med kikärter

Det här är en av mina favoriträtter till vardags. Varför? Därför att den tar 20 minuter att göra, sköter sig hyfsat mycket själv och smakar helt underbart. Det är så enkelt och ändå fullkomligt exploderar rätten av smaker.

2 portioner

0,5 dl rapsolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g potatis, i bitar
1 tsk chilipulver
1 tsk mald koriander
0,5 tsk mald spiskummin
0,5 tsk gurkmeja
1 tsk salt
1 röd paprika, hackad
2 tomater, hackade
1 påse babyspenat à 70 g
1,5 burk kikärter à 400 g, ca 5 dl kokta

1. Fräs gul lök och vitlök i oljan tills löken mjuknar. Den ska inte få färg.
2. Vänd ner potatisen och blanda runt. Sänk värmen något och lägg på ett lock. Låt stå i 10 minuter. Rör runt då och då. Allt ska få färg.
3. Ner med resterande ingredienser och blanda så gott det går. Lägg på locket igen och låt allt puttra på i 7 minuter.
4. Servera med en klick mangochutney.