Annons
Cape Ad

Krossad parmesanpotatis med bearnaisesås

Det här kan vara sommarens godaste tillbehör. Krossad, rostad potatis med parmesan. Passar till många goda kalla såser.

1 kg potatis
¾ dl olivolja
1 dl riven vitlöksklyfta
0,5 dl riven parmesanost, t ex växtbaserad
salt
svartpeppar

Till servering
t ex kall bearnaise (Rydbergs har en växtbaserad)

Krossad rostad potatis
1. Koka potatisen mjuk i ordentligt saltat vatten. Skrubba bara skalet lätt så kommer inte saltet att tränga in för mycket. Låt den svalna något.
2. Sprid ut potatisen på en plåt och ”krossa” den med ett glas eller liknande. Du ska trycka till dem, men de ska inte bli helt platta, bara spricka upp.
3. Blanda olivoljan med vitlök, parmesanost, salt och peppar på en plåt. Rosta sedan i 225 grader i 40 minuter. De ska få ordentligt med färg.
4. Servera med en kall sås.