En av de absolut godaste förrätterna är de är frasiga kronärtskocksbiffarna med limesås. Servera på en skiva rostat bröd eller med en lätt sallad.

28 Sep 2018

Vill du äta de här som en varmrätt så passar rostad potatis eller rostade grönsaker jättebra till.

4 portioner

Kronärtskocksbiffar
3 burkar kronärtskockshjärtan à 400 g
1 röd paprika, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 + 2 dl pankoströbröd
1 dl majonnäs, t ex äggfri
½ dl majsstärkelse
1 tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
några droppar tabasco
salt
svartpeppar
rapsolja att steka i

Dill- och limesås
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 msk finhackad dill, fryst går bra
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar
limeklyftor till servering

Kronärtskocksbiffar

Häll av spadet från kronärtskockshjärtana och skölj dem. Hacka hyfsat fint med en kniv eller kör dem lite lätt i en matberedare. Pressa ut så mycket vätska du kan och lägg sedan ner i en skål.
Blanda ner paprika, lök, 1 dl av pankoströbrödet, majonnäs, majsstärkelse, dijonsenap, citronsaft tabasco, salt och peppar. Forma till biffar och vänd dem i resterande pankoströbröd.
Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek sedan biffarna härligt frasiga på båda sidor.
Låt rinna av på hushållspapper.

Dill- och limesås
Rör ihop samtliga ingredienser till dillsåsen i en skål.

Servera kronärtskocksbiffarna med limesåsen och en grönsallad.