Vill du äta de här som en varmrätt så passar rostad potatis eller rostade grönsaker jättebra till.
Recept: Vegetariska kronärtskocksbiffar med limesås
4 portioner
Kronärtskocksbiffar
3 burkar kronärtskockshjärtan à 400 g
1 röd paprika, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 + 2 dl pankoströbröd
1 dl majonnäs, t ex äggfri
½ dl majsstärkelse
1 tsk dijonsenap
2 tsk citronsaft
några droppar tabasco
salt
svartpeppar
rapsolja att steka i
Dill- och limesås
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 dl naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
2 msk finhackad dill, fryst går bra
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar
limeklyftor till servering
Kronärtskocksbiffar
1. Häll av spadet från kronärtskockshjärtana och skölj dem. Hacka hyfsat fint med en kniv eller kör dem lite lätt i en matberedare. Pressa ut så mycket vätska du kan och lägg sedan ner i en skål.
2. Blanda ner paprika, lök, 1 dl av pankoströbrödet, majonnäs, majsstärkelse, dijonsenap, citronsaft tabasco, salt och peppar. Forma till biffar och vänd dem i resterande pankoströbröd.
3. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek sedan biffarna härligt frasiga på båda sidor.
4. Låt rinna av på hushållspapper.
Dill- och limesås
1. Rör ihop samtliga ingredienser till dillsåsen i en skål.
2. Servera kronärtskocksbiffarna med limesåsen och en grönsallad.