En middag klar på 15 minuter med härligt krispig, lagom kryddig, tofu som serveras i små tortillabröd tillsammans med en avokadokräm, salladslök och gurka.

23 jan 2018

4 portioner

Krispig tofu

400 g fast tofu
2 ½ dl öl eller kolsyrat vatten
2 dl vetemjöl
1 msk majsstärkelse
1 tsk vitlökspulver
½ tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2 dl pankoströbröd
rapsolja att steka i

Dillsås med avokado
1 avokado, i bitar
2 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
½ dl finhackad dill
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

Till servering

små tacobröd
½ gurka, finhackad
4 salladslökar, tunt skivade

Krispig tofu

1. Skiva tofun i 1 cm tjocka skivor eller stavar.
2. Vispa ihop öl eller kolsyrat vatten, vetemjöl, majsstärkelse, vitlökspulver, cayennpeppar och salt i en djup tallrik.
3. Häll upp pankoströbrödet på en tallrik.
4. Hetta upp generöst med rapsolja i en stekpanna.
5. Vänd tofun först i smeten, sedan i pankoströbrödet och lägg till sist ner dem i stekpanna. Stek gyllen på alla sidor.

Dillsås med avokado

1. Mosa avokadon och blanda med yoghurt, finhackad dill, rivet limeskal, limesaft, salt och peppar. Du kan även mixa ihop allt med en stavmixer.



Servering
1. Fyll värmda tortillabröd med dillkräm, frasig tofu, finhackad gurka och skivad salladslök.

Relaterade artiklar