Vegetarisk krispig tofu med apelsin och mangochutney

Det här är rätten som gör alla tofutvekare till tofuälskare! Frasig tofu som vänds ner i smakrik sås med apelsinsaft och mangochutney.

4 portioner

500 g fast tofu
1 dl majsstärkelse
1 msk riven färsk ingefära
4 vitlöksklyftor
1 färsk röd chili
3 dl apelsinsaft
0,5 dl mango chutney
0,5 dl olivolja
0,5 dl ljus sojasås

Tärna tofun och blanda med majsstärkelse i en skål.
När tofun är helt täckt steker du den i generöst med rapsolja tills den är härligt frasig och gyllenbrun. Låt tofun rinna av på lite hushållspapper och häll bort överflödig olja ur pannan.
Riv ingefära och finhacka vitlöksklyftor och röd chili. Blanda med apelsinsaft, mango chutney, olivolja och sojasås i en skål.
Häll tillbaka tofun i stekpannan och häll över såsen. Låt allt bubbla i två minuter och servera sedan med ris.

 

VIDEO: Här är tofurätten som alla kommer att älska + en massa goda tofutips.