I samarbete med El Gran Botaníco
Patatas bravas är en typisk tapasrätt från Madrid. Vanligt är att fritera potatisen men här vänder jag den i olivolja och mannagryn för ett riktigt krispigt resultat. Jag använde mig av en olivolja från El Gran Botaníco och serverade även potatisen med deras Salsa brava och Salsa allioli (aioli).

El Gran Botaníco
El Gran Botaníco erbjuder noga utvalda ekologiska matvaror och delikatesser från det spanska köket. Det är allt från vin och såser till olivolja, chips och kryddor. Enkla och goda genvägar till en fantastiskt god spansk middag.
Krispig patatas bravas
4 portioner
800 g fast potatis
2 msk olivolja, från El Gran Botaníco
ca 1 dl mannagryn (eller polenta)
salt
Servering
Salsa Brava, El Gran Botaníco
Salsa Allioli, El Gran Botaníco
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala potatisen och halvera. Koka i lättsaltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och låt ånga av.
- Blanda potatisen med olivoljan i en form. Strö sedan över mannagrynen och vänd runt. Salta.
- Rosta i ugnen i ca 40 minuter eller tills potatisen har fått fint med färg.
- Lägg upp på ett fat och ringla över Salsa brava och Salsa allioli. Servera!