Annons
Cape Ad

Krispig grekisk klyftpotatis – Traganés patátes foúrnou

Den här ugnsbakade potatisen blir extra knaprig tack vare mannagrynen.

Recept: Sara Berg  Foto: Miriam Preis

Sara Berg har släppt ett riktigt praktverk fyllt med klassisk grekisk mat du garanterat kommer att förälska dig. Från sallader och röror till grytor, gratänger, smårätter och desserter. Ett måste att ha hemma i bokhyllan.

Grekisk mat

I Sara Bergs bok Grekisk mat (Natur & Kultur) bjuds det på autentisk grekisk mat. Se bredden på det fantastiska grekiska köket med allt från spännande varmrätter till smårätter, sallader, röror och desserter.

Krispig grekisk klyftpotatis

4 portioner

1 kg fast potatis, skalad och klyftad
0,75 dl olivolja
1 tsk salt
2 msk mannagryn

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
2. Lägg potatisen i en bunke med kallt vatten för att få bort stärkelsen. Häll av vattnet och klappa potatisen torr med en ren handduk. Blanda potatisen med olivolja, salt och mannagryn i en torr bunke.
3. Häll ut den glest på en plåt med bakplåtspapper och baka 30 minuter mitt i ugnen.
4. Vänd klyftorna med stekspade och baka 30 minuter till. Smaka av med salt och servera.