En fransk remoulad görs på rotseller vilket ger en härlig krispighet. Den här dressingen är krämig, fräsch och med lite sting på samma gång.
Recept: Krispig burgare med fransk remoulad
4 portioner
Rotselleriremoulad
0,75 dl majonnäs, t ex äggfri
0,75 dl yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad
0,5 citron, saften
1 msk finhackad persilja, fryst går bra
1 tsk dijonsenap
ev. några droppar Hot sauce eller Tabasco
200 g rotselleri, grovt riven
salt
svartpeppar
Servering
4 vegoschnitzlar
4 hamburgerbröd
saltgurka, skivad
isbergssallad, strimlad
ev. mer Hot sauce eller Tabasco
- Rör ihop majonnäs, yoghurt, citronsaft, persilja, senap, hot sauce, salt och peppar i en skål.
- Riv rotsellerin grovt och vänd ner i dressingen.
- Stek schnitzlarna gyllene i lite olja.
- Rosta hamburgerbröden.
- Fyll bröden med schnitzel, extra hot sauce, saltgurka, remoulad och sallad. Hugg in!