Krispig burgare med fransk remoulad

Den här burgaren görs på en färdig vegoschnitzeln men det fantastiska är den franska rotselleriremouladen med hot sauce som är magisk.

En fransk remoulad görs på rotseller vilket ger en härlig krispighet. Den här dressingen är krämig, fräsch och med lite sting på samma gång.

Recept: Krispig burgare med fransk remoulad

4 portioner

Rotselleriremoulad
0,75 dl majonnäs, t ex äggfri
0,75 dl yoghurt, t ex havre- eller sojabaserad
0,5 citron, saften
1 msk finhackad persilja, fryst går bra
1 tsk dijonsenap
ev. några droppar Hot sauce eller Tabasco
200 g rotselleri, grovt riven
salt
svartpeppar

Servering
4 vegoschnitzlar
4 hamburgerbröd
saltgurka, skivad
isbergssallad, strimlad
ev. mer Hot sauce eller Tabasco

  1. Rör ihop majonnäs, yoghurt, citronsaft, persilja, senap, hot sauce, salt och peppar i en skål.
  2. Riv rotsellerin grovt och vänd ner i dressingen.
  3. Stek schnitzlarna gyllene i lite olja.
  4. Rosta hamburgerbröden.
  5. Fyll bröden med schnitzel, extra hot sauce, saltgurka, remoulad och sallad. Hugg in!