Vill du göra en extra slät hummus på färdigkokta (konserverade) kikärter så finns det ett knep värt att lära sig. Ah, så gott det här är!

26 Nov 2018

Det hjälper såklart om du har en ruskigt bra blender, men det bästa tipset är att skala kikärterna före du mixar dem. Jepp,, du hörde rätt! Häll ner de kokta kikärterna i en skål med vatten. Massera dem nu med händerna så att de ploppar ur sina tunna skal. Låt skalen flyta upp till ytan och lyft bort dem.

2 burkar kikärter à 400 g
¾ dl tahini
2 msk citronsaft, ca 1 citron
1 vitlöksklyfta, riven
1 dl vatten
¼ tsk spiskummin
½ tsk salt

1. Skölj kikärterna och häll ner blender eller matberedare tillsammans med resterande ingredienser. Mixa tills du har en riktigt slät hummus. Det tar någon minut innan den blir riktigt sammetslen.
2. Är den för tjock kan du hälla ner lite mer vatten så att du får rätt konsistens.
3. Smaka av med citronsaft och salt.

Relaterade artiklar