Krämiga kikärter med fetaost

Jag älskar kikärtor och har ner det i det mesta. Här mixar jag dem lätt och blandar med fetaost och yoghurt. Du kan även ha de hela eller mixa allt till en helt slät röra om du gillar det.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Krämiga kikärter med fetaost

4 portioner

Krämiga kikärtor

2 burkar kikärtor à 400 g, 6 dl kokta
100 g fetaost, t ex Peas of Heaven Greek eller Violife
2 dl yoghurt, t ex Oatly Turkisk eller Planti Greek
1–2 vitlöksklyftor, pressade
1⁄2 citron, saften
salt
svartpeppar

Sumacsallad
1 rödlök, finhackad
15 cm gurka, finhackad
1 citron, saften
1 msk sumac
salt

Servering
olivolja
pitabröd

1. Skölj kikärtorna och häll ner i en skål. Krossa dem lätt med en gaffel.
2. Mosa ner fetaost, yoghurt, vitlök, citronsaft, salt och peppar. Rör om tills du har en krämig röra.
3. Blanda rödlök, gurka, citronsaft, sumac och salt. Låt stå i minst 15 minuter innan servering.
4. Fördela sumacsalladen över kikärtorna. Ringla över olivolja och servera med varma pitabröd.