Krämig vegetarisk sill med curry och äpple

Läs mer

Krämig vegosill med curry och äpple

När man inser att sillinläggningar är som vilka röror och picklade tillbehör som helst blir allt mycket roligare. En klassisk ”currysill” kan t ex lika bra göras på blomkål och få en riktig semi-indisk touch. Supergott!

200 g blomkål, fryst går bra
2 dl majonnäs, t ex äggfri
2 dl yoghurt, t ex sojayoghurt
2 tsk curry
1 äpple, t ex Granny Smith
salt
svartpeppar

  1. Koka blomkålen i några minuter så att den blir mjuk. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av.
  2. Blanda ihop majonnäs, yoghurt och curry i en skål. Kärna ur äpplet och tärna fint. Vänd ner i såsen och smaksätt med salt och peppar.
  3. Avsluta med att röra ner blomkålen. Låt stå i några minuter innan servering.

Lämna en kommentar