Här har du en superkrämig och lysande gul pastasås gjord på rostad sötpotatis. God som den är eller tillsammans med vegobollar eller kryddiga vegobitar.

17 apr 2020

Den här pastasåsen är även god att göra på pumpa om du hellre känner för det.

spaghetti för 4 personer

1 sötpotatis à 300 g, skalad och tärnad
0,5 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 dl hackad grillad paprika, går att köpa på burk
1 msk tomatpuré
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk näringsjäst
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk rostade kokoschips

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda sötpotatis, gul lök, vitlök och olivolja på en plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Vitlöksklyftorna ska få riktigt bra med färg.
3. Mixa ihop sötpotatis, lök, paprika, tomatpuré, kokosmjölk, vatten och näringsjäst med en stavmixer eller i en blender. Det ska bli en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sötpotatissåsen med pastan och toppa med rostade kokoschips.