Den här pastasåsen är även god att göra på pumpa om du hellre känner för det.
spaghetti för 4 personer
1 sötpotatis à 300 g, skalad och tärnad
0,5 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 dl hackad grillad paprika, går att köpa på burk
1 msk tomatpuré
2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk näringsjäst
1 tsk salt
svartpeppar
2 msk rostade kokoschips
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda sötpotatis, gul lök, vitlök och olivolja på en plåt. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Vitlöksklyftorna ska få riktigt bra med färg.
3. Mixa ihop sötpotatis, lök, paprika, tomatpuré, kokosmjölk, vatten och näringsjäst med en stavmixer eller i en blender. Det ska bli en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
4. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda sötpotatissåsen med pastan och toppa med rostade kokoschips.