Den här pastasåsen är lite barndom för mig. En snabb sås med syrlig färskost, grädde, lök, vitlök och gräslök. Jag tycker den är god att äta som den är, men passar perfekt tillsammans med vegobollar eller schnitzlar.
Recept: Krämig vegetarisk pastasås med vitlök och gräslök
4 portioner
pasta för 4 personer
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
150 g färskost, t ex Philadelphia plant-based eller Oatly påMackan
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
0,5 dl finhackad gräslök
salt
svartpeppar
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Fräs schalottenlök och vitlök i lite olja tills den mjuknar.
- Rör ner färskost och grädde och låt smälta ihop. Puttra ihop till en krämig sås.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ner gräslöken.
- Blanda såsen med pastan och servera.