Det här är en snabb räddare i nöden. En pastarätt där såsen rörs ihop under tiden som pastan kokan vilket gör det här till perfekt vardagsmat när du inte har tid men ändå vill äta ruskigt gott.

13 feb 2020

Det här är verkligen en perfekt rätt när du bara inte orkar laga mat. Vegetarisk (vegansk om du tar växtbaserad yoghurt och ost) och klar på ett kick. Du kan även skölja pastan och låta bli kall, sen blanda med sås och grönsaker och du har en mumsig kall pastasallad.

2 portioner

pasta för 2 personer
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
0,5 dl salsa
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
ev. 1 dl riven ost, t ex mjölkfri
0,5 rödlök, finhackad
1 paprika, finhackad
1 dl majskorn
1 burk svarta bönor à 400 g, ca 3 dl kokta

1. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Rör ihop yoghurt, salsa, spiskummin, vitlökspulver, salt och eventuellt riven ost i en skål.
3. Häll av vattnet från pastan och häll tillbaka pastan i kastrullen. Planda ner yoghurtsåsen och låt bli varm.
4. Vänd ner rödlök, paprika, majskorn och sköljda bönor. Ät!