Den här pastan får inte bara en härlig smak av svamp, är otroligt krämig och en direkt fredagsfavorit. Den är även helt vegansk.

18 Nov 2016

Det här receptet kommer från bloggaren Robin Källroos. Fler recept hittar du på hans blogg: Vegan Food by Robin.

 

Krämig svamppasta
2 portioner

3 nävar shiitake, hackade
1 schalottenlök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
5 cm purjolök, finhackad
1 grön chili, finhackad
2 vitlökar, pressade
1 msk finhackad färsk rosmarin
1,5 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning
0,5 tsk äppelcidervinäger
1 tsk agavesirap
1,5 dl grädde, t ex havregrädde
3 msk naturell yoghurt, t ex sojayoghurt
äggfri pappardelle för två personer
olivolja
salt
svartpeppar

Bryn svamp, schalottenlök,  paprika, purjolök och chili i lite olja i en stekpanna. När löken har mjuknat blandar du ner vitlök och rosmarin.
Häll på vatten, buljongtärning, äppelcidervinäger, agavesirap och cayennepeppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
När vätskan nästan har kokat bort helt i stekpannan häller du på grädde och yoghurt. Sänk värmen och låt puttra på i några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med pastan och låt stå någon minut så att såsen sätter sig och gifter sig med pastan. Servera!