Annons
Cape Ad

Krämig röd pestopasta med Gran Vegiano

Den här pastan är allt man vill ha: Krämig, fyllig och maxad med smak från soltorkade tomater och Gran Vegiano.

Betalt samarbete med Nurishh

Jag älskar pastarätter, inte minst till vardags. Men de måste vara enkla och aldrig kompromissa med smaker. Den här görs på bland annat soltorkade tomater som mixas till en pesto, riven Gran Vegiano fråm Nurishh och grädde. Den är omöjligt god och svår att sluta äta. Ät som den är eller servera tillsammans med stekta vegobollar eller vegoschnitzlar.

Gran Vegiano

Gran Vegiano från Nurishh är ett smakrikt växtbaserat alternativ till lagrad ost (som parmesan). Den lyfter vilken pastarätt som helst, perfekt i sallader och kalla såser eller varför inte att strö över pizzan. Du hittar den på ICA och Willys.

Krämig röd pestopasta med Gran Vegiano

4 portioner

1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja, från burken med soltorkade tomater
1 burk cocktailtomater à 400 ml
1 burk soltorkade tomater à 200 g
1 tsk chiliflakes
1 dl Gran Vegiano från Nurishh
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
salt
svartpeppar

Servering
extra Gran Vegiano från Nurishh

1. Fräs gul lök och vitlök i olivoljan tills den mjuknar.
2. Häll på cocktailtomaterna och låt puttra med i 5 minuter så att de börjar mörkna i färgen.
3. Mixa soltorkade tomater till en pesto. Jag använde en stavmixer. Rör ner peston bland tomaterna tillsammans med chiliflakes, parmesan och grädde. Rör om väl. Smaka av med salt och peppar.
5. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Rör ner lite av pastavattnet i såsen så att den får en lagom tjock konsistens.
6. Vänd ner pastan i såsen. Strö över extra Gran Vegiano och servera.