Annons
Cape Ad

Krämig risoni cacio e pepe med vegobullar

Tänk dig risotto fast gjord på pasta med generöst av svartpeppar cacio e pepe-style. Jag serverar Svenskodlade Vegobullar till.

I samarbete med Färsodlarna

De nya Svenskodlade Vegobullarna från Färsodlarna förenar det jag älskar mest: Svenska baljväxter och god smak. Du kan verkligen bara steka de och äta som de är, allt du behöver är ett gott tillbehör. Låt de puttra i en tomatsås, servera med gräddsås, gör en maxad macka eller servera till en krämig pasta. Jag är själv besatt av risoni som är som risformad pasta. Den kan kokas precis som pasta eller tillredas som en risotto och blir då underbart krämig. Jag kryddade med generöst med svartpeppar och riven smakrik ost, inspirerad av den ständigt populära cacio e pepen.

Färsodlarnas vegobullar

Det här är mathantverk och grönt matnörderi i ett. Bullarna är gjorda på Färsodlarnas Svenskodlade Vegofärs (sötlupin, gråärt, och åkerböna). Det är ingen galet lång ingredienslista utan saker som veteprotein, tapioka och havreris för att få en boll med bra tuggmotstånd. Du hittar dem i frys- disken hos Ica, Hemköp, Willys, Willys Hemma, Eurocash och City Gross, samt på Mathem.se. Läs mer på farsodlarna.se.

koreanska vegobollar

Koreanska vegobullar

Glöm inte att testa det här receptet jag tog fram med Färsodlarnas Svenskodlade Vegobullar. Här stekte jag dem knapriga och vände sedan i en superenkel koreansk glaze med gochujang. Recept hittar du här.

Recept: Krämig risoni cacio e pepe med vegobullar

2 portioner

12 Svenskodlade Vegobullar från Färsodlarna

4-5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning eller 1 msk flytande grönsaksfond
2 dl risoni
0,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
1 msk smör, t ex mjölkfritt
1 dl riven smakrik ost, t ex växtbaserad
salt
generöst med svartpeppar

  1. Stek vegobullarna i lite vilja så att de får fint med färg. Det tar 8-10 minuter.
  2. Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
  3. Häll ner risonin och låt puttra på medelhög värme under omrörning i 10 minuter. Om det blir för torrt i pannan är det bara att tillsätta lite mer vatten.
  4. Rör ner grädde, smör och riven ost. Blanda runt och smaksätt sedan med salt och generöst med svartpeppar.
  5. Servera din krämiga risoni tillsammans med vegobullarna.