Annons
Cape Ad

Krämig regnbågssallad med Oumph!

Den här salladen är härligt färgglad och krämig. Jag använde mig av Pulled Oumph, men vilka sojabitar som helst går bra. Ja, även två burkar sköljda kikärter går super.


Recept: Krämig regnbågssallad med Oumph!

4 portioner

2 förpackningar Pulled Oumph

Dressing
1 dl naturell yoghurt, t ex soja- eller havrebaserad
½ dl majonnäs, t ex äggfri
2 tsk chipotlepasta (finns i tacohyllan)
2 vitlöksklyftor, pressade
1 lime, rivet skal och saft
salt
svartpeppar

Sallad
1 litet huvud isbergssallat, strimlat
3 dl strimlad vitkål
1 morot, strimlad eller grovt riven
1 knippe rädisor, tunt skivade
2 dl majskorn
ev. 1 kruka färsk koriander, hackad
salt
svartpeppar

Servering
tortillabröd eller surdegsbröd

1. Stek din Oumph i lite olja så att den får fint med färg.
2. Rör ihop samtliga ingredienser till dressingen.
3. Blanda dressingen med isbergssallat, vitkål, morot, rädisor, majskorn och koriander. Smaka av med salt och peppar.
4. Vänd ner Oumphen sist och servera på direkten tillsammans med tortillabröd eller ett gott surdegsbröd.