Krämig vegetarisk pasta carbonara med kokosbacon

Carbonara är en riktig favorit när det kommer till pastarätter. Här har vi gjort en lyxigt krämig pasta som toppas med en rökig kokosbacon och mandelparmesan.



* Det här är ett samarbete med Kung Markatta *


Kung Markatta har kommit med tre nya, växtbaserade och ekologiska drycker. Det är en mandeldryck, en kokosdryck och en mandeldryck. Alla osötade och riktigt goda om du frågar oss. Du hittar dem på Coop, Hemköp och välsorterade ICA-butiker.

Samtliga drycker går bra både att använda i matlagning, som här i en krämig pastasås, men passar självklart strålande i en smoothie, bowl, bakning eller att bara dricka som de är.

 Här använder vi oss av Kung Markattas osötade mandeldryck. Den passar perfekt till den här såsen eftersom den inte tar över med sin milda mandelsmak, utan ger bara en härligt fyllighet.

Krämig pasta carbonara med kokosbacon, 4 portioner

Kokosbacon

2 dl naturella kokoschips, Kung Markatta
1 msk ljus sojasås (japansk), Kung Markatta
1 tsk liquid smoke
1 msk lönnsirap, Kung Markatta

fullkornsspaghetti för 4 personer, Kung Markatta

Krämig sås


300 g silkestofu (mjuk tofu), Kung Markatta
1 dl osötad mandelmjölk, Kung Markatta
½ dl rapsolja eller olivolja
2 msk näringsjäst
1 tsk lökpulver
½ tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar



Mandelparmesan (2 dl)
2 dl mandelmjöl, Kung Markatta
2 msk näringsjäst
1 tsk lökpulver
½ tsk salt

Kokosbacon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i ugnen
i ca 5 minuter eller tills kokoschipsen börjar få fin färg. Ta ut och låt svalna helt.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Krämig sås

1. Häll under tiden ner övriga ingredienser i en matberedare. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och generöst med svartpeppar.
2. Häll av vattnet från pastan och blanda såsen med den nykokta pastan.
3. Fördela pastan i skålar och toppa med kokosbacon.

Mandelparmesan
Blanda allt väl.