Den här pastan blir härligt krämig med hjälp av mixade vita bönor och mandelmjöl. Du kan mixa ditt eget mandelmjöl, men det är också smidigt att köpa färdigt. Du kan använda varmt vatten till såsen, men pastavattnet innehåller stärkelse som gör att såsen tjocknar lite mer.

7 jan 2019

4 portioner

2 askar cocktailtomater
2 msk olivolja
1 tsk torkad basilika
pasta för 4 personer, t ex spaghetti eller tagliatelle
1 burk vita bönor à 400 g, ca 3 dl kokta
2 dl mandelmjöl
2 dl pastavatten
2 msk näringsjäst, kan uteslutas
salt
svartpeppar

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda cocktailtomater med olivolja, basilika, salt och peppar på en plåt. Rosta i ugnen i 15 minuter eller tills de har fått ordentligt med färg.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Skölj bönorna och mixa ihop med mandelmjöl, pastavatten, näringsjäst, salt och peppar. Späd eventuellt med mer vatten för rätt konsistens.
5. Blanda mandelsåsen med pastan och servera tillsammans med de rostade tomaterna.