Den här pastan tar 15 minuter att göra och är härligt krämig med en smak av soltorkade tomater.

29 Dec 2017

4 portioner

pasta för 4 personer

2 morötter, fint rivna
1 gul lök, finhackad
2 msk tomatpuré
8 soltorkade tomater, hackade
1 burk krossade tomater à 400 ml
2 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
4 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl röda linser
salt
svartpeppar

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Fräs morötter och lök i lite olja till löken mjuknar något.
Rör ner resterande ingredienser och koka upp. Låt sjuda i 10-15 minuter eller tills linserna är mjuka. Rör runt då och då så att såsen inte fastnar i botten av kastrullen.
Mixa eventuellt linssåsen slät med hjälp av en stavmixer. Späd med mer vatten om det behövs.
Smaka av med salt och peppar. Blanda med pastan och servera.