Det här kaaaan vara världens godaste gröt. Det är havregrynsgröt men extra krämig och fyllig tack vare kokosmjölk och fyllig av mandelsmör.

9 sep 2019

1 portion

1 dl havregryn
2 dl vatten
3–4 msk kokosmjölk
1 skivad banan
1 msk mandelsmör
1 msk kokosolja
1 stor näve mandlar
1 stor näve russin

1. Lägg havregrynen i en kastrull, tillsätt vatten, kokosmjölk och halva den skivade bananen. Låt blandningen sjuda i cirka 10 minuter tills all vätska har absorberats.
2. Rör sedan ner mandelsmör och kokosolja och låt gröten sjuda i en eller ett par minuter så att smakerna blandas ordentligt.
3. Pulskör under tiden mandeln i en matberedare i 30 sekunder tills du fått ett grovt mandelhack. Torrosta det gärna några minuter i en stekpanna, då blir det härligt knaprigt.
4. Häll upp gröten i en skål, toppa med resten av bananskivorna, russin och mandel.

 

 

I Deliciously Ella (Massolit förlag) bjuder Ella Woodward på hälsosam, enkel och god mat. Här är frukostar, vardagsmat och desserter i en härlig blandning.