Krämig kikärtsröra

Den är röran är härligt krämig, fräsch och har samtidigt lite sting från Tabasco. Ett perfekt mellanmål mellan två skivor bröd.

4 mackor

2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
1 dl majonnäs, t ex äggfri
1 tsk dijonsenap
1 stjälk selleri
½ rödlök
några droppar Tabasco
½ citron, saften
4 salladsblad
4 skivor grovt bröd
salt
svartpeppar

Häll av spadet från kikärterna och skölj dem.
Mixa lätt i en matberedare så att de blir grovt hackade. Du kan även göra det med en kniv. Häll ner i en skål och blanda ner majonnäs och dijonsenap.
Hacka selleri och rödlök fint. Rör ner i skålen tillsammans med Tabasco, citronsaft, salt och peppar.
Lägg salladsbladen på brödskivorna och toppa med kikärtsröran.

 

För fler veganska och vegetariska recept, kolla in vårt receptregister.