Legymsallad är en av mina favoritmackfyllningar och går strålande ihop med t ex köttfria köttbullar. Den är krispig, krämig och har en fin balans av syra, sälta och lite bett från dijonsenap.

10 jun 2020

*I samarbete med Dafgårds*

Nu har Leif Mannerström i samarbete med Dafgårds släppt köttfria köttbullar som är helt magiskt goda. Har du inte testat så måste du göra det! De är helt veganska, baserade på soja- och veteprotein och har det där perfekta tuggmotståndet. Bara stek på i lite fett tills de blir perfekt gyllenbruna, sen är det bara att servera!

Legymsallad är en lite bortglömd röra, men en av mina absoluta favoriter. Jag funderade på vad jag brukade gilla tillsammans med bollar och den här dök upp i mitt huvud som ett fint barndomsminne.

4 portioner

1 förpackning Leifs Köttfria Köttbullar (Dafgårds)
4 små baguetter
salladsblad

Legymsallad
1 morot, grovt riven
1 dl frysta ärter
0,5 äpple, finhackade
1 saltgurka, finhackade
1,5 dl yoghurt, t ex soja- eller havreyoghurt
2 msk majonnäs, t ex äggfri
2 tsk dijonsenap
salt
svartpeppar

1. Stek de köttfria köttbullarna gyllene i lite olja. Låt svalna.
2. Blanda ihop samtliga ingredienser till legymsalladen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
3. Fyll baguetterna med salladsblad, legymsallad och köttfria köttbullar.