Recept och foto: Karoline Jönsson
Pajeon är en typ av koreanska pannkakor som görs med salladslök, men här har vi använt purjolök istället. Den kan fyllas med lite allt möjligt, här har vi bland annat surkål eller kimchi och till en god smakrik dippsås.
Recept: Vegetariska koreanska pannkakor
4 portioner
3 dl vetemjöl
2 msk majsstärkelse
½ dl rapsolja
2 msk misopasta
4 dl vatten
2 ½ dl finhackad purjolök
ev. 1 dl surkål eller kimchi
olja att steka i
Dippsås
½ dl tamarisoja
1 msk citronsaft
1 tsk sesamolja
1/3 röd chili, finhackad
1 liten schalottenlök, finhackad
1 tsk sesamfrön
1. Blanda vetemjöl och majsstärkelse i en bunke. Vispa nu ner rapsolja, misopasta och vatten tills du har en slät smet utan klumpar.
2. Rör ner purjolök och surkål eller kimchi. Låt smeten stå och svälla i fem minuter.
3. Hetta upp en stekpanna och sprid ut ett tunt lager olja. Häll på smet så att det täcker hela pannan, lite tjockare än till vanliga pannkakor. Stek på medelvärme tills ytan har torkat. Vänd sedan med en stekspade och stek andra sidan tills den har fått fin färg. Upprepa med resterande smet.
Dippsås
Rör ihop samtliga ingredienser i en skål.