Vegetariska Koreanska kimchipannkakor

Koreansk mat är bland det trendigaste du kan äta 2020, så varför inte testa de här koreanska pannkakorna med kimchi!? Perfekt snack eller förrätt. Med kokt ris blir det en hel middag.

Kimchi är verkligen inte alltid vegansk, så håll koll. Du kan bland annat köpa vegansk från Tistelvind eller så gör du egen här. Den behöver ett minimum på tre dagar i kylskåpet, sen är den redo att ätas, även om den blir godare ju längre den får stå.

4 portioner som förrätt eller snack

1,5 dl vetemjöl
0,5 dl rismjöl
en nypa salt
2 dl vatten
2 dl kimchi, hackad
2 salladslökar, tunt skivade

Dippsås
1 dl ljus sojasås
1 msk sesamolja
0,5 tsk rödvinsvinäger
2 tsk rostade sesamfrön
1 tsk chiliflingor
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 salladslök, tunt skivad

1. Vispa ihop vetemjöl, rismjöl och salt.
2. Vispa ner lite vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
3. Vänd ner kimchi och salladslökar.
4. Klicka ut små plättar i en stekpanna och stek gyllene.
5. Blanda ihop samtliga ingredienser till dippsåsen i en skål. Doppa pannkakorna i dippsås och njut.