Kimchi är verkligen inte alltid vegansk, så håll koll. Du kan bland annat köpa vegansk från Tistelvind eller så gör du egen här. Den behöver ett minimum på tre dagar i kylskåpet, sen är den redo att ätas, även om den blir godare ju längre den får stå.
4 portioner som förrätt eller snack
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl rismjöl
en nypa salt
2 dl vatten
2 dl kimchi, hackad
2 salladslökar, tunt skivade
Dippsås
1 dl ljus sojasås
1 msk sesamolja
0,5 tsk rödvinsvinäger
2 tsk rostade sesamfrön
1 tsk chiliflingor
1 tsk strösocker
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 salladslök, tunt skivad
1. Vispa ihop vetemjöl, rismjöl och salt.
2. Vispa ner lite vatten i taget tills du har en slät smet utan klumpar.
3. Vänd ner kimchi och salladslökar.
4. Klicka ut små plättar i en stekpanna och stek gyllene.
5. Blanda ihop samtliga ingredienser till dippsåsen i en skål. Doppa pannkakorna i dippsås och njut.