Annons
Cape Ad

Koreanska burgare med kimchimajonnäs

De här koreanska burgarna görs på sojabönor och serveras med en mumsig kimchimajonnäs.

Här kommer ett gäng smakrika burgare med kimchimajonnäs. De är goda att servera i vanliga hamburgerbröd med t ex gurksalladen (recept här), eller varför inte i ångade bullar (du hittar de i frysdisken i asiatiska butiker). Även kokt ris är så klart gott till.

Recept: Mattias Kristiansson Foto: Eva Hildén

Dryckestips i samarbete med Hermansson & Co AB

Hola MZ Mi Corazón by Måns Zelmerlöw, 2022

Fylligt och generöst rött vin som är hämtat från det soliga vinområdet Jumilla i sydöstra Spanien. Passar utmärkt till medelkraftiga och kraftiga rätter eller till plockmat. Självklart är det både ekologiskt och veganskt!

Finns på ett flertal Systembolag och i Systembolagets beställningssortiment för 249 kr.

Koreanska burgare med kimchimajonnäs

4 portioner

2 burkar sojabönor à 400 g, ca 6 dl kokta
2 vitlöksklyftor, rivna
½ dl ljus sojasås
1 msk strösocker
2 tsk sesamolja
3 msk rismjöl
1 dl hackade jordnötter
salt

Kimchimajonnäs
1 dl majonnäs, t ex äggfri
½ dl kimchi, finhackad

1. Häll ner allt utom jordnötterna i en matberedare och mixa ihop till en gryning massa. Den ska inte bli för slät.
2. Rör ner jordnötterna och smaka eventuellt av med mer salt.
3. Forma till biffar och stek gyllene i lite olja.
4. Rör ihop majonnäs och kimchi i en skål. Servera till burgarna.