*I samarbete med Oumph*
Oumph! färs är en formbar sojafärs som du kan göra allt från bollar, biffar, järpar och limpor med. Den är så smidig att jobba med och galet användbar. Du tinar den enkelt i rumstemperatur eller försiktigt i micron. Krydda upp, forma och tillaga! Du hittar den i frysdisken!
4 pers
Bollarna
500 g Oumph! färs
10 ml rostad sesamolja
1-1,5 st röd chili, hackad
0,5 dl färsk koriander, hackad
1 msk riven ingefära
40 ml matolja
Sås
2,5 dl teriyakisås
1 dl spicy bulgogisås
Dekoration
1 msk rostade sesamfrön
0,5 dl färsk koriande
1. Blanda samtliga ingredienser till bollarna och forma till bollar.
2. Stek bollarna i oljan på medelhög värme tills de har fått fint med färg.
3. Sänk värmen något och häll på teriyakisås och bulgogisås. Låt koka ihop under några minuter och dra sedan plattan från pannan.
4. Strö över sesamfrön och hackad koriander. Servera med ris.