Korean Sticky Oumph! Balls

De här bollarna är klara på nolltid och är läcker kryddiga med en lagom balans mellan sötma och sälta. Smått beroendeframkallande och supermumsiga tillsammans med ris, koriander och limeklyftor.

*I samarbete med Oumph*

Oumph! färs är en formbar sojafärs som du kan göra allt från bollar, biffar, järpar och limpor med. Den är så smidig att jobba med och galet användbar. Du tinar den enkelt i rumstemperatur eller försiktigt i micron. Krydda upp, forma och tillaga! Du hittar den i frysdisken!

4 pers

Bollarna
500 g Oumph! färs
10 ml rostad sesamolja
1-1,5 st röd chili, hackad
0,5 dl färsk koriander, hackad
1 msk riven ingefära
40 ml matolja

Sås
2,5 dl teriyakisås
1 dl spicy bulgogisås

Dekoration
1 msk rostade sesamfrön
0,5 dl färsk koriande

1. Blanda samtliga ingredienser till bollarna och forma till bollar.
2. Stek bollarna i oljan på medelhög värme tills de har fått fint med färg.
3. Sänk värmen något och häll på teriyakisås och bulgogisås. Låt koka ihop under några minuter och dra sedan plattan från pannan.
4. Strö över sesamfrön och hackad koriander. Servera med ris.