Scobybaby lanserade i Sverige i våras men deras historia började i New York redan 2011. Sedan dess har kombuchan sålts i olika delar av USA men har nu fått sin bas i Brösarp i Skåne där all tillverkning sker.

11 nov 2020

Scobybabys kombucha är gjord med ekologiskt te och socker. De kokar vatten, tillsätter te och vatten för att göra ett starkt, sött te. När det har svalnat till rumstemperatur tillsätts SCOBY (Symbiotic Culture Of Bacteria and Yeast) som är en svamp som äter sockret i blandningen och då bildar kolsyra och nyttiga bakterier för magen. Efter ca 10 dagar i rumstemperatur har kombuchan fermenterats färdigt och är redo att buteljeras.

Just nu har de fem spännande smaker:

Hibiskus + ros – fermenterad med hibiskusblommor istället för teblad
Origin Juice – jasminte med färsk ingefära och gurkmeja
Kål + lavendel – grönt te, citron, lavendel och aktivt kål-pulver
Just grean tea – ingen tillsatt smak, bara fermenterat grönt te
Nypon – ekologiska svenska nypon

Kombuchan går att köpa på Söderberg och Sara Ystad, Byvägen 35 (st olof, simrishamn och borrby), Österlen choklad, Reko Deli i Lund, Brösarps Gästis, Innergården i Kristianstad och på Spoonery i Malmö.

Relaterade artiklar