Kolasnittar med mjölkchoklad och flingsalt

Klassiska kolasnittar fast med len mjölkchoklad och flingsalt. Knapriga och sega, precis som de ska vara.

I samarbete med Carlshamn

Jag fullkomligt älskar kolasnittar. Sega, knapriga, knäckiga. Få saker är godare. Här tog jag klassiska kolasnittar men la till mjölkchoklad och flingsalt. Försvinnande mumsigt. Jag använde även Carlshamns nya margarin Tre oljor som förutom att ha på mackan passar perfekt i bakning.

Carlshamn Tre oljor

Tre oljor är det senaste tillskottet i Carlshamn-familjen och den kommer i en efterlängtad större förpackning på 600 g. Carlshamn Tre oljor är gjord på raps-, kokos- och sheaolja, som ger en balanserad smak och fin konsistens. Fungerar lika bra i matlagning och bakning som på mackan.

Recept: Kolakakor med mjölkchoklad och flingsalt

100 g rumstempererat margarin, Carlshamn Tre oljor
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad mjölkchoklad, t ex ris- eller havrebaserad
flingsalt

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa margarin, strösocker och sirap lätt fluffigt med en elvisp.
3. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och hackad choklad i en annan skål och vänd sedan ner i margarinsmeten. Nyp ihop till en deg och dela i två delar. Rulla ut till längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till lätt och strö över flingsalt.
4. Grädda längderna i 14 minuter. Ta ut och låt svalna i 1 minut. Skär sedan i sneda snitt.