Recept: Kokoskikärter
2 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
1⁄2 tsk gul curry
1⁄2 tsk sambal oelek
1 burk kokosmjölk à 400 ml
1 lime, saften
2 burkar kikärter à 400 g, ca 6 dl kokta
salt
svartpeppar
Servering
kokt jasminris
1⁄2 dl rostade kokosflingor
1 röd chili, tunt skivad
1 lime, i klyftor
färsk koriander
1. Fräs schalottenlök och vitlök i lite olja så att den mjuknar.
2. Gör ner gul curry, sambal oelek och kokosmjölk. Koka upp och låt puttra i några minuter.
3. Smaka av med limesaft, salt och peppar och avsluta med att vända ner sköljda kikärter. Låt bli varmt.
4. Servera med kokt jasminris, rostade kokosflingor, chili, lime och koriander.