En hyfsat klassisk fudge som smälter i munnen. Den här har fått smak av ljuvlig kokosolja, men det går även bra att ersätta med neutral kokosolja eller smör (t ex mjölkfritt) om du vill ha en mer naturell smak.
Recept: Kokosfudge
20 st
50 g kokosolja, smält
1⁄2 dl kakao
5 dl strösocker
2 dl mjölk, t ex soja- eller havremjölk 100 g mörk choklad, hackad
1⁄2 dl ljus sirap
1. Klä en form med bakplåtspapper.
2. Vispa ihop samtliga ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sjuda tills blandningen når 113 grader.
3. Häll över smeten i en glasskål och låt svalna till 49 grader.
4. Vispa fudgesmeten med en ballongvisp i 10 minuter tills den slutar se glansig ut. Tryck ner smeten i den förberedda formen. Det blir enklare om du jobbar med inoljade fingrar så att du inte fastnar.
5. Ställ in formen i kylen och låt fudgen svalna helt. Skär nu i lagom stora bitar.