Allt till den här chiapuddingen kan förberedas dagen innan och sen slängas ihop när du vaknar. Lyxigt värre i all sin enkelhet.



4 feb 2018

4 portioner

Kokoschia

6 dl kokosmjölk
 eller kokosdryck
2 dl mjölk, t ex mandel-, havre- eller sojamjölk
1 ½ dl chiafrön
2 tsk vaniljsocker



Äppelkompott

2 äpplen, tärnade
½ dl vatten



Lönnsirapsnötter

2 dl blandade nötter, t ex mandel, cashew, pistage och pekan
½ dl kokosflingor
½ dl lönnsirap

Kokoschiapudding
1. Blanda ihop samtliga ingredienser.
2. Fördela i fyra skålar och låt stå i kylen i 6 timmar eller över natten.

Lönnsirapsnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop nötter, kokosflingor och lönnsirap i en skål. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Ställ in plåten i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna innan du hackar nötterna grovt.

Äppelkompott
1. Lägg ¼ av äppeltärningarna åt sidan så länge.
2. Häll ner resterande äppeltärningar i en kastrull tillsammans med vattnet och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Låt dem bli riktigt mjuka, det kan hjälpa att mosa till dem med en visp.
3. När du har fått ett grovt mos vänder du ner de sista äppeltärningarna. Häll över i en skål och låt svalna helt.

Servering

Toppa kokoschiapuddingen med äppelkompott och lönnsirapsnötter.