4 portioner
Kokoschia
6 dl kokosmjölk
eller kokosdryck
2 dl mjölk, t ex mandel-, havre- eller sojamjölk
1 ½ dl chiafrön
2 tsk vaniljsocker
Äppelkompott
2 äpplen, tärnade
½ dl vatten
Lönnsirapsnötter
2 dl blandade nötter, t ex mandel, cashew, pistage och pekan
½ dl kokosflingor
½ dl lönnsirap
Kokoschiapudding
1. Blanda ihop samtliga ingredienser.
2. Fördela i fyra skålar och låt stå i kylen i 6 timmar eller över natten.
Lönnsirapsnötter
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop nötter, kokosflingor och lönnsirap i en skål. Sprid ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
3. Ställ in plåten i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna innan du hackar nötterna grovt.
Äppelkompott
1. Lägg ¼ av äppeltärningarna åt sidan så länge.
2. Häll ner resterande äppeltärningar i en kastrull tillsammans med vattnet och låt sjuda under lock i ca 10 minuter. Låt dem bli riktigt mjuka, det kan hjälpa att mosa till dem med en visp.
3. När du har fått ett grovt mos vänder du ner de sista äppeltärningarna. Häll över i en skål och låt svalna helt.
Servering
Toppa kokoschiapuddingen med äppelkompott och lönnsirapsnötter.