Knådfria sesamfrallor

De här frallorna behöver inte knådas, jäser över natten och smakar underbart av både rostade sesamfrön och sesamolja.

Recept: Knådfria sesamfrallor

8 st

350 g (3,5 dl) kallt vatten

½ tsk torrjäst

2 tsk sesamolja

1 tsk salt

400 g (ca 6 dl) vetemjöl special
2 + 2 msk rostad sesamfrön



1. Blanda vatten, jäst, sesamolja och salt i en skål.

2. Rör ner Vetemjölet och 2 msk sesamfrön. Blanda ihop till en kladdig deg.

3. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 10-14 timmar.

4. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Klicka ut degen till 8 frallor. Använd en sked, det blir enklast. Strö över resterande sesamfrön.

6. Grädda i 12 minuter.