Vad gör man med krispig rabarber? Knäckigaste rabarerpajen någonsin såklart!

2 maj 2020

Vad gör man med krispig rabarber? Knäckigaste rabarerpajen någonsin såklart! Du kan ta bara rabarber, men jag gillar att blanda upp med jordgubbar. Du kan även ta bara smör, men jag gillar kokossmaken från kokosoljan.

6 portioner

300 g rabarber, skivad
200 g jordgubbar, frysta går bra
100 g smör, t ex mjölkfritt
50 g kokosolja, med smak
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Sprid ut rabarber och jordgubbar i en gratängform.
  3. Smält ihop smör, kokosolja, sirap och grädde i en kastrull.
  4. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål.
  5. Vispa ihop smörblandningen med de torra ingredienserna. När du har en väl blandad smet brer du ut den över rabarberna.
  6. Grädda i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsås.

Relaterade artiklar