Vad gör man med krispig rabarber? Knäckigaste rabarerpajen någonsin såklart!

22 apr 2017

Vad gör man med krispig rabarber? Knäckigaste rabarerpajen någonsin såklart!

6 portioner

500 g rabarber
150 g smör, t ex mjölkfritt
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva rabarberna och sprid ut i en gratängform. Smält ihop smör, sirap och grädde i en kastrull. Blanda ihop vetemjöl, havregryn, strösocker, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en skål. Vispa ihop smörblandningen med de torra ingredienserna. När du har en väl blandad smet brer du ut den över rabarberna. Ställ in i ugnen i 30 minuter. Ta ut och låt svalna något. Servera sedan med vaniljglass eller en god vaniljsås.

Relaterade artiklar