Klassiska våfflor

Läs mer

Klassiska våfflor (ca 8 st)

Psst… ersätt 2 dl av mjölken med kolsyrat vatten för ännu fluffigare våfflor.

100 g smör, t ex mjölkfritt
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
en nypa salt
2,5 dl mjölk, t ex soja-, havre- eller mandelmjölk
2 tsk kolsyrat vatten

Servering

vispgrädde, t ex havre- eller sojabaserad
sylt

  1. Smält smöret.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och en nypa salt i en bunke.
  3. Vispa ner mjölk, vatten och det smälta smöret. Du ska få en slät smet utan klumpar.
  4. Grädda nu våfflorna i ett våffeljärn tills de är vackert gyllenbruna
  5. .
Servera med vispad grädde som du sötar med lite florsocker och vaniljsocker. Klicka på sylt och njut.

Lämna en kommentar