Klassiska vegetariska julbullar

Det här är klassiska svenska vegubollar med smak av senap och kryddpeppar. De blir extra fluffiga med grädde och ströbröd. Perfekt på julbordet och en garanterad succé hos hela släkten!

*Annons Hälsans Kök*

De här bollarna görs på Hälsans Köks Incredible Mince. En formbar sojafärs som du enkelt tinar först för att sedan krydda upp med det du gillar. Forma till bollar eller burgare och stek på. Supersmidigt och framförallt gott såklart!

4 portioner

600 g Hälsans Kök Incredible Mince
1 dl grädde, t ex havre- eller sojagrädde
¾ dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
1 msk rapsolja
en nypa strösocker
1 msk skånsk senap
½ msk ljus sojasås
½ tsk mald kryddpeppar
½ tsk mald vitpeppar
salt

smör att steka i, t ex mjölkfritt

1. Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Här är faktiskt händerna det bästa redskapet. Låt smeten stå och svälla i 15 minuter.
2. Rulla smeten till bollar och stek gyllene i smör.