Klassiska IKEA-köttbullen snart vegansk!

Köttbullen är en av de mest välkända IKEA-ikonerna och den mest populära rätten i varuhusens restauranger. Nu arbetar IKEA på att ta fram en ny, mer hållbar köttbulle som ser ut och smakar som kött – köttfribullen gjord av växtbaserat protein.

– Som en av världens största restaurangkedjor har IKEA ett stort ansvar att servera rätter med mindre klimatpåverkan. Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för IKEA Sveriges restaurangverksamhet.

IKEA har som mål att minst en femtedel av försäljningen ska komma från enbart växtbaserade rätter senast 2022. Redan idag har IKEA Sverige utvecklat klassiska rätter med växtbaserat protein – som schnitzel, lasagne och pasta bolognese. Som ett led i att få fler människor att välja vegetariska rätter har IKEA Sverige strategiskt arbetat med att alltid ha ett lågt pris på rätterna med växtbaserat protein.

I 35 år har IKEAs besökare kunnat njuta av den klassiska köttbullen på IKEA-restaurangerna. De första testen av den nya köttfriabullen för kunder planeras till tidigt 2020 och förhoppningen är att den ska börja serveras i IKEA-varuhusen efter sommaren 2020. Den nya köttfribullen kommer serveras alla IKEA restauranger runt om i världen.