Helt vegetarisk, men med samma mustiga smak som originalet.

13 Nov 2017

Den här varianten får extra smak av dijonsenap och saltgurkor och en god syra från yoghurten. Mums!

4 portioner

500 g vegokorv
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk olja eller smör, t ex mjölkfritt
1 msk vetemjöl
1 msk dijonsenap
3 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 saltgurkor
3 dl naturell yoghurt eller grädde, t ex sojayoghurt, soja- eller havregrädde
en nypa strösocker
1 tsk salt
svartpeppar

Skiva korven i slantar.
Hacka gul lök och champinjoner fint.
Stek korv, lök och champinjoner i smöret tills allt har fått fin färg. Strö över vetemjölet och rör runt. Blanda ner dijonsenap, tomatpuré, krossade tomater, tärnad saltgurka, yoghurt eller grädde, strösocker, salt och svartpeppar.
Låt bubbla i 10 minuter. Klart!